שלושה ימים עם "עלי שיח" להורי ילדים מיוחדים
בהצלחה חסרת תקדים מסכמים ב"עלי שיח" נופש הורים עם משמעות בסימן "נקודות מפגש"
לאחר היערכות מוקפדת וחשיבה מיוחדת על כל פרט ופרט, יצא לדרך אחד הנופשים המרגשים והמשמעותיים, נופש ההורים "נקודת מפגש", מבית עמותת "עלי שיח". מדובר בחופשה ייחודית ומעמיקה, המיועדת להורים המגדלים במסירות ובאהבה ילדים עם צרכים מיוחדים, הזדמנות נדירה עבורם לקחת רגע של נשימה, חיזוק והתחדשות פנימית
הנופש התחיל ביום שלישי, כשבשעה 12:30 התאספו ההורים בנקודות יציאה בכל רחבי הארץ, ויצאו בהסעות מאורגנות. בכל אוטובוס חיכה להם מיני מתיקה ושתייה לדרך, באווירה של יחס אישי וחם. עם ההגעה למלון ניר עציון המפואר שבמורדות הכרמל, קיבלו את פניהם אנשי צוות מסבירי פנים, חילקו את המפתחות, ובכל חדר חיכתה תוכנית פעילות מסודרת, בקבוקי שתייה, פיצוחים, מתוקים, והרגשה אחת גדולה של בית. לאחר מנוחה קצרה נפתחו שש תחנות פעילות מיוחדות, בהן עמדת צילום מגנטים עם הדפסה במקום, סדנאות חווייתיות, נקודות טעם עשירות של חברת "ספישל פור יו", עמדות קפה, מאפים, וופל בלגי ושלל פינוקים נוספים. בערב נערכו הופעות נפרדות לגברים ולנשים. לנשים הופעה מוזיקלית מרגשת ומשעשעת בשם "כי מחכים אנחנו לך", ולגברים הקרנה מיוחדת של "בלתי אפשרי". לאחר מכן נהנו המשתתפים מארוחת ערב בשרית עשירה ומוקפדת
ביום רביעי בבוקר התקיימה הרצאה מעוררת השראה של הרב ישראל גולדווסר תחת הכותרת "ושבו בנים", בליווי מצגת מיוחדת ובהשתתפות אורי חנן, ניצול טבח שמחת תורה, שסיפר כיצד בזכות קריאת שמע ניצל מהתופת. ההורים הנרגשים הודו לו לאחר ההרצאה על החיזוק והאור שהביא עמו. בהמשך התקיימו הרצאות נוספות מאת הרב נתן רוזן והרב מרדכי סגל, אשר עסקו באמונה, התמודדות פנימית וכוחות נפש. לקראת ערב נערך ערב הצדעה מרכזי ומרגש במיוחד לציון 35 שנות פעילות ל"עלי שיח", תחת הכותרת "הלב אומר תודה". את ההפקה המרשימה הובילה ביד מקצועית חברת "אפקט", בניהולו של ר' אפרים זילברברג, שדאגה לכל פרט ופרט – והתוצאה: ערב מוקפד, מושקע ובלתי נשכח, שהותיר רושם עז על כלל המשתתפים. האירוע התקיים באולם שהוכן במיוחד בסמוך למלון, והשתתפו בו מאות הורים, אנשי צוות ואורחים. את הערב הנחה איש התקשורת ר’ שלמה קוק, ועל הבמה הופיעו הזמר עוזיאל דייטש, מקהלת "נשמה" ותזמורתו של יהודה הירשנבוים.
יום חמישי, היום האחרון, נפתח בתפילת שחרית וארוחת בוקר, ולאחריה התקיים פאנל סיכום מקצועי ומעמיק בהנחיית איש התקשורת ר' שלמה קוק ובהשתתפות הרב משה איינהורן מנהל סמינר בית בינה, העובד הסוציאלי הבכיר ר' שמואל פוזנר והאבא ר' יהודה זקס, אשר שיתפו תובנות מהשטח על חוויית ההורות לילדים עם צרכים מיוחדים. ההורים שהשתתפו בנופש סיפרו שלא חוו נופש כזה מעולם, שילוב בין תוכן מעשיר, פעילות כמעט בלתי פוסקת, שלוש ארוחות איכותיות ביום, והמון תשומת לב לפרטים הקטנים. "זה נתן לנו המון כוח להמשיך, להכיר את עלי שיח, ולהוקיר את מה שהם עושים בשבילנו ההורים. זה לא מובן מאליו בכלל." ב"עלי שיח" מסכמים את הימים האלו כהוכחה נוספת לחשיבות מתן תמיכה להורים, וליכולת לגעת בלב, גם ברגעים של חופשה.
'עלי-שיח' הינה עמותה שהוקמה על
מנת לתת מענה לאדם עם המוגבלות
במגזר החרדי- דתי.
כיום עלי שיח פרוסה בכל רחבי הארץ
ומעניקה מעטפת חמה, תומכת
ומקצועית, לקידומם של מאות מקבלי
השרות ולשילובם המיטבי בקהילה.